Nieuwsbrief 26-3-21

Nieuwsbrief 26-3-21

Het corona-virus blijft ons maar achtervolgen. Met de huidige berichten lijkt ook april te optimistisch. Daarom hebben we besloten om het winterprogramma te cancelen en door te schuiven naar het zomerprogramma vanaf half mei, in het buitentheater. Of het dan mag is nog maar de vraag. Maar als we willen starten zodra het weer kan en mag (en dat wil iedereen toch) dan moeten we op tijd de artiesten contracteren. Gelukkig is het buitentheater een stuk corona-veiliger. Indien nodig zitten we op 1,5 meter.

Het nieuwe programma is inmiddels voor een deel vastgelegd en staat hieronder weergegeven. Zodra er meer uitvoeringen bekend zijn, wordt u weer geïnformeerd per nieuwsbrief. Wie heeft gereserveerd in het huidige programma heeft gedurende 1 week voorkeursrecht bij reserveren voor dezelfde uitvoering in het nieuwe programma.

 

Tot ziens in het Zandbaktheater,

Hannie en Wim Guns
Dennenlaan 2,
6026 SM Maarheeze

0495-591948 of 06 51045735

w.guns@planet.nl, www.tuininhetbos.nl

 

Agenda

vrijdag 14 mei Dick van Altena         aanvang 20.00h   entree € 12,50

vrijdag 28 mei Hein Augustijn           aanvang 20.00h   entree € 12,50

vrijdag 04 juni Sixties Tribute Band  aanvang 20.00h   entree € 12,50

vrijdag 25 juni Saranne                     aanvang 20.00h   entree € 12,50

vrijdag 16 juli  Monica en Manito       aanvang 20.00h   entree € 12,50

 

Reserveren kan alleen per e-mail naar w.guns@planet.nl en afrekenen kan contant op de avond van de uitvoering.

 

Dick van Altena, 14 mei

Dick van Altena - Als rivieren niet meer stromen (officiële video) - YouTube

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen. Zijn discografie beslaat inmiddels 32 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in. Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde onlangs zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire. Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven. Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hein Augustijn, 28 mei

't Heej gin haost - Hein Augustijn - YouTube

De dertiger Hein Augustijn groeide op tussen grammofoonplaten van Dommelvolk, de Veulpoepers, en Gerard Maasakkers. Besmet met het Brabant-virus stond hij aan de wieg van Vandiekomsa, maar sinds een paar jaar timmert hij ook alleen aan de weg. Op zijn derde solo-cd laat hij zijn Brabantgevoel duidelijk spreken.
Dat solo moeten we wat ruimhartig interpreteren. Want hoewel de zanger-gitarist alle muziek en bijna alle teksten zelf creëerde, weet hij zich omringd door een batterij aan uitstekend ingevoerde muzikanten uit de pop, jazz, folk, americana en wereldmuziek. Zij staan de Brabander bij om de liedjes op passende wijze vorm te geven. In Lieve gaode meej daanse lijkt het zelfs of op de achtergrond de ritmesectie van een old time jazzbandje meespeelt. Het gebruik van ukeleles voegt hier en daar bovendien een frisse klank toe.
De meeste liedjes zijn humoristisch getint, ook gemoedelijk (Nèffe ou) en soms kritisch (Ja wadde). Maar ook zijn ze weleens in een exotische vorm gegoten zoals Brabo Mundo. In Mèskes meej ’n zachte G laat Augustijn horen waar zijn hart ligt en waar hij zich thuis voelt. In de dun gezaaide folk- en streektaalmuziek in Brabant vormt deze rasbrabander een welkome aanvulling.

Sixties Tribute Band, 4 juni

De meest geboekte band in het Zandbaktheater zal ook in 2021 niet ontbreken. Met hits uit de jaren 50 en 60, die iedereen zal herkennen, komen de jeugdjaren weer tot leven. Cliff, Elvis, Shadows, Chuck Berry, Everly Brothers, Buddy Holly, enz. Deze keer brengen ze een mix van de vorige programma’s en enkele nieuwe nummers. Ben op tijd met reserveren, want tot nu toe was het steeds uitverkocht. Het gaat weer een leuke avond worden.

 

Saranne, 25 juni

Saranne Aan de Waal - YouTube

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo'n stem: een geluid om eens goed voor te gaan zitten en voor je het weet, zit het in je hoofd. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en bluesvoorbeelden. Haar warme, diepe stem is apart, zuiver en vol emotie. De teksten zijn geïnspireerd op het leven en leunen naar de blues.

Monica en Manito, 16 juli

Mónica Coronado + Manito Trailer - YouTube

Op vrijdagavond 12 maart a.s. gaat de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concert geven in het Zandbaktheater. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Het virtuoze spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven. Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito’s vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

08.01 | 21:37

stuur me even een mailtje.

...
01.12 | 10:37

he johan kom zeker een keer langs als grootste fan van je

...
30.11 | 17:17

Dit zou mijn pas overleden vrouw Nellie heel mooi gevonden hebben. Ze was een echte tuin liefhebster. Als er maar 1 kaartje is voor 22 Jan dan kom ik graag Huub

...
27.09 | 20:58

Zie meest recente nieuwsbrief op de website

...
Je vindt deze pagina leuk