nieuwsbrief 8-6-21

nieuwsbrief 8-6-21

Er zijn enkele toevoegingen aan het zomerprogramma van 2021:

  • Op vrijdag 9 juli: Martijn Kuijten (van de “mannen met baarden”)
  • Op vrijdag 6 aug: The Wieners

Tot binnenkort in het Zandbaktheater,

Hannie en Wim Guns
Dennenlaan 2, 6026 SM Maarheeze,

0495-591948 of 06 51045735,

w.guns@planet.nl, www.tuininhetbos.nl

 

Programma / het nieuwe overzicht:

vrijdag 11 juni             Mercy John                aanvang 20.00h         entree € 10,00

vrijdag 25 juni             Saranne                      aanvang 20.00h         entree € 12,50

vrijdag 9 juli                Martijn Kuijten            aanvang 20.00h         entree € 12,50

vrijdag 16 juli              Monica en Manito      aanvang 20.00h         entree € 12,50

vrijdag 30 juli              Dick van Altena          aanvang 20.00h         entree € 12,50

vrijdag 6 aug               the Wieners                aanvang 20.00h         entree € 17,50

vrijdag 13 aug             Sixties Tribute Band   aanvang 20.00h         entree € 12,50

 

Reserveren: alleen per e-mail naar w.guns@planet.nl

Afrekenen: contant op de avond van de uitvoering.

 

Toelichtingen op het programma:

Mercy John,11 juni

This Ain’t New York https://www.youtube.com/watch?v=YTUiQfJ9Fgs

Bullets for sale (live) https://www.youtube.com/watch?v=3A7O4IJEUfo

Roller Coaster (solo Live) https://www.youtube.com/watch?v=nQZVSyrE77A

Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum ‘This Ain’t New York’ als het vervolg‘ Let It Go Easy’ kreeg van de Nederlandse pers en publiek. Daarnaast droeg hij als co-writer bij aan het enorme succes van de hit ‘Roller Coaster’ van Danny Vera. Een nummer dat dit zomaar op de 1e plek van de Top2000 staat. Mercy John lijkt daarmee per direct zijn naam binnen de Nederlandse Americana scene te hebben gevestigd. Veel complimenten kreeg Mercy John voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten. Maar wat is nu het echte verhaal achter die teksten over spijt, heimwee, liefde en angst?In de theatervoorstelling “Let It Go Easy” speelt Mercy John met zijn fantastische band niet alleen die prachtige liedjes van zijn albums, maar vertelt hij ook zijn verhalen achter die liedjes. Over het opgroeien op het platteland, heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en de ernstige ziekte van zijn jongste kind. Maar boven alles over de kracht van de liefde en het heilige vuur dat muziek schrijven heet, een vuur dat diep van binnen brandt. Naast een avond mooie muziek dus een uniek inkijkje in de man achter de liedjes en hoe het opgroeien in Brabants niemandsland een jongen met muziekdromen heeft beïnvloed. Een voorstelling om ademloos naar te luisteren, waarbij de tijd eventjes stil zal komen te staan en waarover de bezoeker zeker nog even zal willen napraten.

Saranne, 25 juni

Saranne Aan de Waal - YouTube

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo'n stem: een geluid om eens goed voor te gaan zitten en voor je het weet, zit het in je hoofd. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en blues-voorbeelden. Haar warme, diepe stem is apart, zuiver en vol emotie. De teksten zijn geïnspireerd op het leven en leunen naar de blues.

Martijn Kuijten (onze Martinus), 9 juli

time_continue=10&v=23Vu2VFVfNU

https://youtu.be/JndpeldYELw

Je hebt van die liedjesschrijvers die een rechtstreekse verbinding lijken te hebben tussen hart, handen en stem, waarmee ze gevoelens zonder filter in tekst en muziek omzetten. Martijn Kuijten is zo’n singer-songwriter (Musicmaker magazine). De afgelopen jaren speelde hij vooral met zijn bands Op zoek naar Johan en de Mannen met Baarden, maar vanavond vertolkt hij zijn liedjes solo. Een man met een baard en zijn gitaar! Persoonlijke liedjes met een lach en een traan in ‘t algemeen beschaafd Brabants. Liedjes in de folk traditie afgewisseld met Country-blues songs. Liedjes over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom, maar vooral liedjes die één ding gemeen hebben: Een goed verhaal!

Monica en Manito, 16 juli

Mónica Coronado + Manito Trailer - YouTube

Op vrijdagavond 16 juli gaat de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concert geven in het Zandbaktheater. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Het virtuoze spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven. Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito’s vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Dick van Altena, 30 juli

Dick van Altena - Als rivieren niet meer stromen (officiële video) - YouTube

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen. Zijn discografie beslaat inmiddels 32 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in. Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde onlangs zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire. Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven. Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Wieners, 6 aug

Zie https://www.thewieners.nl/video

The Wieners is een 'vintage' rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert met optredens door heel Europa, met muziek van alle jaren ’50 helden. The Wieners spelen de grote hits en minder bekende nummers van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers en veel meer. Swingend en authentiek! Na een live-optreden bij Veronica Inside, vertelde muziekkenner Johan Derksen dat hij nog nooit een duo had gehoord, dat de stemmen van The Everly Brothers zó goed benadert als The Wieners: “Alsof Don en Phil voor je staan”. Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, The Wieners hebben er veel plezier in om alles net zo te laten klinken als de originele vinyl-singles in een Wurlitzer-jukebox.

Sixties Tribute Band, 13 aug

De meest geboekte band in het Zandbaktheater zal ook in 2021 niet ontbreken. Met hits uit de jaren 50 en 60, die iedereen zal herkennen, komen de jeugdjaren weer tot leven. Cliff, Elvis, Shadows, Chuck Berry, Everly Brothers, Buddy Holly, enz. Deze keer brengen ze een mix van de vorige programma’s en enkele nieuwe nummers. Ben op tijd met reserveren, want tot nu toe was het steeds uitverkocht. Het gaat weer een leuke avond worden.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.06 | 22:22

Ik had vandaag een bruiloft in jullie tuin en heb uren gepraat alleen maar over jullie tuin. Overweeg om hier mijn 12,5 jarig jubileum te vieren als dat mag :D

...
09.06 | 08:27

Dag Wim,
Ons mailadres is Vanschaik469@gmail.com

Dank, Rian en Ed

...
08.06 | 19:04

ik heb uw mailadres nog niet

...
27.05 | 20:30

Graag ontvangen wij de nieuwsbrief.

...
Je vindt deze pagina leuk