nieuwsbrief 8-9-21

Programma Zandbaktheater (8 sept 2021)

 

vrijdag 15 okt    Sixties Tribute Band € 15,00

vrijdag 22 okt    Mannen met Baarden € 15,00

vrijdag 05 nov    Paulus Schäfer en Dominique Paats € 17,50

vrijdag 26 nov    Tip Jar (trio) € 15,00

vrijdag 10 dec    Sixties Tribute Band € 15,00

vrijdag 17 dec    KeyChord 15,00

vrijdag 14 jan    Stanza 12,50

vrijdag 28 jan    Wim Daniëls 17,50

vrijdag 11 febr   the Wieners (duo) 17,50

 

Hoe werkt het?

 

Aanvang:       20.00 uur, met een pauze

Reserveren:   kan alleen per e-mail naar w.guns@planet.nl

Afrekenen:    contant op de avond van de uitvoering

Het weer:     afhankelijk van het weer wordt binnen of buiten opgetreden

Corona:        de dan geldende maatregelen zullen worden nageleefd

Programma:  staat ook altijd op www.tuininhetbos.nl bij “het programma”

 

Tot binnenkort in het Zandbaktheater

Hannie en Wim Guns

Dennenlaan 2, 6026 SM Maarheeze,

tel. 0495-591948 of 06 51045735

w.guns@planet.nl,

www.tuininhetbos.nl

 

Toelichtingen op het programma:

 

Sixties Tribute Band, 15 okt en 10 dec

De meest geboekte band in het Zandbaktheater zal ook in 2021 niet ontbreken. Het zijn: Johan van Tuyl / gitaar en zang, Piet Vingerhoets / gitaar en zang, Francois van Tuyl / slagwerk, Wim Guns / basgitaar en zang. Met hits uit de jaren 50 en 60, die iedereen zal herkennen, komen de jeugdjaren weer tot leven. Cliff, Elvis, Shadows, Chuck Berry, Everly Brothers, Buddy Holly, enz. Deze keer brengen ze een mix van de vorige programma’s en enkele nieuwe nummers. Ben op tijd met reserveren, want tot nu toe was het steeds snel uitverkocht. Het gaan weer leuke avonden worden.

Mannen met Baarden, 22 okthttps://youtu.be/-5BIFnSBSVI

Eens waren zij het best bewaarde muzikale geheim uit de regio Eindhoven. Elke derde donderdagavond van de maand brachten zij in café ’t Rozenknopje muzikanten bij elkaar en speelden hun traditionals. Liedjes uit lang vervlogen tijden, die al van generatie op generatie werden vertolkt als tijdloze verhalen. Later traden zij steeds vaker op als de Mannen met Baarden on stage, op verschillende podia en festivals in de regio, maar ze bleven altijd trouw aan de tafel in de Knop. Twee generaties muzikanten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Amerikaanse roots muziek. Ze zingen driestemmig hun favoriete Amerikaanse traditionals en spelen alsof hun leven er vanaf hangt. Gewapend met gitaar mandoline en contra bas zingen zij vol overgave de allermooiste cowboy liedjes, Murder Ballads & sad love songs afgewisseld met wat eigen werk. (Bart van Asten gitaar & zang, Martijn Kuijten gitaar & zang, Karel van Bokhoven mandoline en zang, Marc Lemmen contra bas).

Paulus Schäfer en Dominique Paats, 5 nov

Paulus Schäfer & Dominique Paats: Kleine Jongen - YouTube

Paulus Schäfer werd geboren in Gerwen, Nuenen in een Nederlandse Sinti-gemeenschap waar ook Jimmy Rosenberg en Stochelo Rosenberg woonden. Deze traditie van gypsy jazz werd gestart door Wasso Grünholz. Hij verving Jimmy Rosenberg als leider van de band Gipsy Kids. In 2001 richtte hij de Paulus Schäfer Gipsy Band op met ritmegitarist Sendelo Schäfer, bassist Jozua Rosenberg en violist Martien Wagner. Ze namen het volgende jaar hun debuutalbum Into the Light op. Kort na de release van dit album verliet Jozua Rosenberg de groep om zich te concentreren op de flamenco gitaar en werd vervangen door Rinus Steinbach. In 2006 werd Steinbach tijdens het opnemen van Desert Fire vervangen door Noah Schafer. Paulus Schäfer trad op op het DjangoFest NorthWest, Langley WA (VS), Django in juni, Northampton, Massachusetts; Sziget Festival (Boedapest); Khamoro (Praag), International Gypsy Guitar Festival (Gossington UK), Festival Django Reinhardt (Frankrijk), Gipsy Festival Angers (FR) en het International Gipsyfestival (NL). Dominique Paats ( Maastricht, 2 juni 1979) is een Nederlands accordeonist die bekendheid geniet in binnen- en buitenland. Dominique Paats kreeg vanaf zijn zevende levensjaar privéles bij de bekende accordeonleraar Hubert Kicken.

Tip Jar, 26 nov(foto greetje van son) Tip Jar | Kiss me (official videoclip) - YouTube

En opeens was daar One Lifetime, het vijfde album van Tip Jar. Geschreven en opgenomen in een tijd dat de cultuur in een diep dal zit en de toekomst voor velen ongewisser is dan ooit. De muziek van Tip Jar past niet gemakkelijk in de bekende hokjes. Er komen namelijk behoorlijk wat van die hokjes voorbij als je het nieuwe album beluistert: bluegrass, country, soul, folk, roots en zelfs een snuf jazz maken van ‘One Lifetime’ een afwisselende luistertrip. De randen van de americana worden voortdurend opgezocht en af en toe flink opgerekt. De stijl is dan ook lastig te definiëren, maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de karakteristieke Tip Jar-sound uit duizenden herkenbaar. Persoonlijk, eerlijk, veel vocalen. Melancholieker wellicht dan voorheen, met knipogen naar de rafelranden van het leven.Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart en Arianne. Van americanahelden als de Amerikaanse Walt Wilkins tot een jazzvirtuoos als Gilad Atzmon, van emerging talents als Baer Traa tot de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es. Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.

KeyChord, 17 dec Keychord - The lion sleeps tonight - YouTube

Kerstklanken met KeyChord.
Deze vier heren, Willard (tenor), Mario (lead), Mark (bariton) en Dirk (bas) vormen al sinds de herfst van 2008 het succesvolle kwartet KeyChord. Standplaats Sint-Oedenrode, maar eens per maand repeteert het gezelschap in Schaarsbergen bij Mark thuis. 
Het zijn niet alleen vier enthousiaste ervaren zangers en entertainers, maar Dirk en Mario weten stukken te arrangeren of aan te passen voor het gezelschap terwijl Willard menige tekst of vertaling weet te scheppen. Voor het Kerstconcert op 17 december brengen zij een mooi gevarieerd programma met ruim aandacht voor Kerstmis. U zult zwijmelen, huiveren en glimlachen want het Kerstfeest kent vele gedaanten: wit, eenzaam, nat, carnivoor, klingelend… Zij putten eveneens uit het oude testament en uit de apocalyps en zingen zelfs Maria toe. Als het even meezit, komt Mozart hoogstpersoonlijk ook nog op bezoek… en dat alles a capella!

Neem gerust alvast een kijkje op onze webstek www.KeyChord.nl

Stanza, 14 jan Stanza speelt Kraanvogels van Willem Wilmink - YouTube

In het tv-seizoen 2017/2018 bracht De Wereld Draait Door een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. In menig programma kon je de uitvoering van een gedicht of lied van hem horen. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht. In 2019 is er weer veel aandacht voor Wilmink door de veelgeprezen biografie over hem van Elsbeth Etty.
Al veel eerder dan DWDD besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan: de verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde. Gedichten die al op muziek stonden werden gearrangeerd en eerder getoonzette poëzie, zoals het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Bibi, werd door STANZA opnieuw van gepaste muziek voorzien. Of ze nu bedoeld zijn om te zingen of te declameren, alle teksten van Willem Wilmink zijn ideale liedteksten; ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Wilmink slaat steeds de spijker daar waar je hem moet raken, namelijk op de kop en dat komt bij de luisteraar binnen.
De muziek wordt ondersteund met beelden van Remko Koeneman.

STANZA bracht eerder goed ontvangen programma’s met liederen van Bram Vermeulen en van Belgische liedzangers. De band bestaat behalve uit Erik van Dijck, zang, gitaar en toetsen en Jos van Oorschot, zang en gitaar uit Ruud Sempel, bas en Kees de Wit, percussie, zang en blaasinstrumenten. 

Wim Daniëls, 28 jan Wim Daniëls over nieuwe serie 'Het Dorp' | KRAAK. - Bing video

Deze schrijver, caberetier, taalkundige en presentator zal in deze voorstelling zijn licht doen schijnen op het dorpsleven van vroeger en nu. Hij zal op ludieke wijze vergelijkingen onder de aandacht brengen die tot verbeelding zullen spreken. U zal het allemaal herkennen. Eerder schreef hij ook een boek hierover en presenteerde hij samen met Huub Stapel een TV-programma over dit onderwerp.

Wim Daniëls schreef meer dan honderd boeken, over uiteenlopende onderwerpen. Zijn laatste boek gaat over de geschiedenis van de vrije tijd en heet ‘Op vakantie!’

The Wieners, 11febr https://www.thewieners.nl/video

The Wieners is een 'vintage' rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert met optredens door heel Europa, met muziek van alle jaren ’50 helden. The Wieners spelen de grote hits en minder bekende nummers van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers en veel meer. Swingend en authentiek! Na een live-optreden bij Veronica Inside, vertelde muziekkenner Johan Derksen dat hij nog nooit een duo had gehoord, dat de stemmen van The Everly Brothers zó goed benadert als The Wieners: “Alsof Don en Phil voor je staan”. Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, The Wieners hebben er veel plezier in om alles net zo te laten klinken als de originele vinyl-singles in een Wurlitzer-jukebox.i

Zandbak binnen-theater

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.08 | 10:52

Gisteren genoten van het optreden van Nol Havens. Een magische avond! Bedankt!

...
15.08 | 16:35

Stond al lang op ons verlanglijstje vandaag Zondag 15 Augustus 2021 eindelijk een bezoek gebracht aan jullie prachtige tuin en vele mooie foto's gemaakt.

...
07.08 | 09:00

Dankje Cees en we genieten er elke dag van.
Gr.

...
07.08 | 08:59

Dankje Joke ,sorry voor de late reactie maar gisteren was het weer
gezellig en leuk dat jullie er waren.

...
Je vindt deze pagina leuk