nieuwsbrief 22-06-21

nieuwsbrief 22-06-21

Programma Zandbaktheater (22 juni 2021)

vrijdag 25-06-21 Saranne                     aanvang 20.00h    entree € 12,50

vrijdag 09-07-21 Martijn Kuijten           aanvang 20.00h    entree € 12,50

vrijdag 16-07-21 Monica en Manito       aanvang 20.00h    entree € 12,50

vrijdag 30-07-21 Dick van Altena          aanvang 20.00h    entree € 12,50

vrijdag 06-08-21 the Wieners               aanvang 20.00h    entree € 17,50

vrijdag 13-08-21 Sixties Tribute Band   aanvang 20.00h    entree € 12,50

vrijdag 20-08-21 Nol Havens                aanvang 20.00h    entree € 15,00

 

Toegevoegd: Nol Havens (VOF de Kunst) op 20 aug.

Uitverkocht: 30 juli en 13 aug.

Reserveren: alleen per e-mail naar w.guns@planet.nl.

Afrekenen: contant op de avond van de uitvoering.

 

Tot binnenkort in het Zandbaktheater,

 

Hannie en Wim Guns
Dennenlaan 2, 6026 SM Maarheeze,

0495-591948 of 06 51045735,

w.guns@planet.nl, www.tuininhetbos.nl

 

Toelichtingen op het programma:

Saranne, 25 juni

Saranne Aan de Waal – YouTube

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo'n stem: een geluid om eens goed voor te gaan zitten en voor je het weet, zit het in je hoofd. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en blues-voorbeelden. Haar warme, diepe stem is apart, zuiver en vol emotie. De teksten zijn geïnspireerd op het leven en leunen naar de blues.

Martijn Kuijten, 9 juli

time_continue=10&v=23Vu2VFVfNU

https://youtu.be/JndpeldYELw

Je hebt van die liedjesschrijvers die een rechtstreekse verbinding lijken te hebben tussen hart, handen en stem, waarmee ze gevoelens zonder filter in tekst en muziek omzetten. Martijn Kuijten is zo’n singer-songwriter (Musicmaker magazine). De afgelopen jaren speelde hij vooral met zijn bands Op zoek naar Johan en de Mannen met Baarden, maar vanavond vertolkt hij zijn liedjes solo. Een man met een baard en zijn gitaar! Persoonlijke liedjes met een lach en een traan in ‘t algemeen beschaafd Brabants. Liedjes in de folk traditie afgewisseld met Country-blues songs. Liedjes over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom, maar vooral liedjes die één ding gemeen hebben: Een goed verhaal!

Monica en Manito, 16 juli

Mónica Coronado + Manito Trailer - YouTube

Op vrijdagavond 16 juli gaat de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concert geven in het Zandbaktheater. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Het virtuoze spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven. Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito’s vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Dick van Altena, 30 juli

Dick van Altena - Als rivieren niet meer stromen (officiële video) - YouTube

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen. Zijn discografie beslaat inmiddels 32 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in. Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde onlangs zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire. Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven. Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Wieners, 6 aug

Zie https://www.thewieners.nl/video

The Wieners is een 'vintage' rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert met optredens door heel Europa, met muziek van alle jaren ’50 helden. The Wieners spelen de grote hits en minder bekende nummers van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers en veel meer. Swingend en authentiek! Na een live-optreden bij Veronica Inside, vertelde muziekkenner Johan Derksen dat hij nog nooit een duo had gehoord, dat de stemmen van The Everly Brothers zó goed benadert als The Wieners: “Alsof Don en Phil voor je staan”. Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, The Wieners hebben er veel plezier in om alles net zo te laten klinken als de originele vinyl-singles in een Wurlitzer-jukebox.i

Sixties Tribute Band, 13 aug

De meest geboekte band in het Zandbaktheater zal ook in 2021 niet ontbreken. Met hits uit de jaren 50 en 60, die iedereen zal herkennen, komen de jeugdjaren weer tot leven. Cliff, Elvis, Shadows, Chuck Berry, Everly Brothers, Buddy Holly, enz. Deze keer brengen ze een mix van de vorige programma’s en enkele nieuwe nummers. Ben op tijd met reserveren, want tot nu toe was het steeds uitverkocht. Het gaat weer een leuke avond worden.

Nol Havens, 20 aug 

Een voorstelling waarin al zijn bekende liedjes voorbij komen ( 1 Kopje Koffie, Suzanne, Als ze lacht dan lacht ze echt, etc..) maar ook nieuwe liedjes en veel mooie verhalen, soms met een traan maar meestal met een gulle lach, bij vlagen hilarisch.

Doe mij maar alles: https://youtu.be/w2xoTnQkvfM

In mijn hoofd: https://www.youtube.com/watch?v=ZwmLs0ORIoc

Wat een Dag: https://youtu.be/A11fK7ON9Nc

‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. En… het brengt ons allemaal terug naar die ene periode in je leven. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst/The Art Company. Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade.....Touren door europa, mooie verhalen. Na een optreden in Sesamstraat volgde een zeer geslaagde samenwerking met Annie M.G. Schmidt , het was het begin van een nieuw fenomeen in de Nederlandse theaters: Een popconcert voor kinderen. Samen met Erik van Muiswinkel maakt Nol familievoorstellingen waar jong én oud plezier aan beleeft. Popmuziek en cabaret, ingrediënten voor een pittige voorstelling. 8 seizoenen, 800 uitverkochte voorstellingen......leuke verhalen. Vrijdag 20 aug Oude liefde roest niet. Dat blijkt in 2019, Nol zingt en speelt liedjes uit zijn eigen repertoire.Veel meegemaakt en veel te vertellen. In ‘Doe mij maar ALLES’ wordt u meegenomen langs 36 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenbaarheid. Zijn beste liedjes, mooie en ook zware tijden. Met twee benen terug op de grond na het overlijden van zijn vrouw, zijn ouders, zijn zus en zijn beste vriend. Het bracht veel veranderingen en verdriet met zich mee. En wat vond hij nou van dat succes als nuchtere Brabander? Hij zal het u allemaal vertellen en u mag vragen stellen over alles én u mag meezingen als u de behoefte voelt. Nol met zijn gitaar alleen op een podium....zijn persoonlijk verhaal, het verhaal achter de liedjes….

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 20:46

Mooi optreden van Dick van Altena in een schitterende tuin.

...
31.07 | 20:46

Joke van der Sar
Gisterenavond was ik met 3 vrienden bij het concert van Dick van Altena,
Prachtig in jullie geweldige mooie tuin voor herhaling.

Groetjes.

...
31.07 | 10:36

SCHITTEREND!!

...
13.07 | 15:47

Mooie gasten en dito foto's. Wie is de fotograaf van jullie, Hannie of Wim?
Maakt eigenlijk ook niet uit, goed dat we de foto's kunnen bekijken. Ga zo door....

...
Je vindt deze pagina leuk